nieuws

68.000 bezoekers Dag van de Bouw

68.000 bezoekers Dag van de Bouw

31 mei 2017

“We zijn samen aan de slag, en wel zo concreet mogelijk.”, zo opende Maxime Verhagen op 31 mei de 12e Dag van de Bouw. Thema van de dag was ‘baankansen in de bouw’, want de bouw- en infrasector kan tienduizenden jongeren de komende jaren werk garanderen.

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van de bouw- en infrasector. Door heel Nederland stellen bouwbedrijven alles in het werk om het publiek een kijkje te geven op bouwplaatsen die in de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. Charmante kleine renovatieprojecten van bijvoorbeeld een Art Centre, tot en met imposante grote restauratie- of infraprojecten.

Door rondleidingen en toelichtingen van de bouwers zelf krijgen de bezoekers zo een indruk van de enorme diversiteit in de bouw en het innovatief vermogen van de sector. Verhagen: “We laten vandaag zien hoe we met elkaar bouwen aan de toekomst van Nederland. Nederland kan niet zonder de bouw. Er zouden geen bruggen, geen openbare gebouwen en geen wegen zijn. Geen huizen om in te wonen. Dat is best bijzonder, als je erover nadenkt.”

De drukbezochtste loacatie was de N18 Groenlo – Enschede met 4000 bezoekers, gevolgd door Maankwartier Heerlen, Groninger Forum, de Spoorzone Delft en de A9 Gaasperdammerweg.