nieuws

Nieuw VCA logo

Nieuw VCA logo

17 december 2017

VCA, VCO en VCU hebben nieuwe logo's gekregen. De nieuwe logo's vervangen de oude logo's, die nu ruim 20 jaar in gebruik zijn. De oude logo's blijven geldig tot 2028, maar het gebruik wordt niet langer ondersteund.

Aanleiding voor de nieuwe logo's is de nieuwe huisstijl van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV), de eigenaar van het VCA-systeem. Omdat de logo's geregistreerd zijn mag niet iedereen de logo's zomaar mag gebruiken en aanpassen. Gecertificeerde bedrijven en erkende opleiders mogen het logo gebruiken om te laten zien dat zij gecertificeerd zijn en op diploma's.

Ook mogen de logo's - op de grootte na - niet worden aangepast (bijvoorbeeld aan eigen huisstijlen). Voor gebruik op donkere ondergronden is van ieder logo een diapositieve variant beschikbaar. Op deze manier wil SSVV een wildgroei aan allerlei logovarianten - zoals bij de oude logo's het geval was - voorkomen.

De nieuwe logo's zijn samen met de spelregels voor het gebruik te vinden op vca.nl. Per checklist (VCA, VCO, VCU) is een gratis logoset beschikbaar in .AI, .EPS en .PNG formaat.