nieuws
Alle berichten
- Makkelijk gebaren leren voor de bouw
- 3D BWI modellen gebruiken in de les
- Landelijke Dag 2021 Presentaties
- 22.000,- boete voor verzwijgen ongeluk
- K18 Terreinafwerking opgeleverd
- CvTE info CSPE 2022
- NPO interventies VMBO beroepsgericht
- Wie is het?
- Inspiratie voor basisschool les
- Scoretabel bij CSPE 2021
- Metselen voor de lens Fotowedstrijd vmbo
- Circulair en Duurzaam bouwen Keuzevak
- BWI docent filmt bouw van een houten huis
- Laser- vs. freesmachine vs. 3D-printer
- Modernisering examenprogramma BWI
- Techniek is een veilige keuze
- Modulair huisje bouwen bij Bouwmensen
- Jongeren met migratieachtergrond
- Corona en centrale examens 2021
- Veilig gebruik van lasers
- Nieuwe leerweg (GL / TL)
Scoretabel bij CSPE 2021
25 mei 2021
Dit jaar kunnen scholen voor de examinering van leerlingen een gedeelte van het CSPE gebruiken. De bijgeleverde scoretabel is echter beveiligd. Dit is niet aan te passen. Cito geeft hieronder een uitleg waarom dat is en suggesties om toch zoveel mogelijk van de scoretabel te gebruiken.
De scoretabel voor het CSPE is beveiligd met een wachtwoord. Daardoor is die wel in te vullen, maar niet aan te passen. Hoewel het begrijpelijk is om wijzigingen in deze applicatie aan te brengen, wordt dat wachtwoord niet vrijgegeven. De beveiliging blijkt namelijk noodzakelijk om de applicatie en met name de macro’s goed te laten werken. Zonder beveiliging werkt de puntentelling bijvoorbeeld niet meer goed. Er zitten ‘onderhuids’ veel berekeningen in, bijvoorbeeld bij het invullen van de vinkjes en bij de berekening van de punten voor het werktempo.
Om het digitale correctievoorschrift toch te kunnen gebruiken, is het advies om de onderdelen die je wél afneemt gewoon in te vullen. Dan krijg je in elk geval een automatisch berekende totaalscore voor die onderdelen.
Als je een volledig onderdeel afneemt, kun je gebruik maken van de N-term suggestie - deze is per onderdeel berekend. Deze kun je dan op de totaalscore van dat onderdeel toepassen.
Als je leerlingen binnen een onderdeel iets laat overslaan of als je iets wijzigt, dan kun je dat in de berekening van het cijfer eventueel corrigeren. De Omzettingstabellengenerator (cito.nl) is een hulpmiddel voor de omzetting van score naar cijfer bij elke gewenste schaallengte (totaal aantal te behalen punten) en N-term.
Het digitaal correctievoorschrift is ontwikkeld op verzoek van docenten in o.a. de workshops van Cito op de Landelijke Dag. Net deze keer, met alle Corona-maatregelen. zijn sommige aspecten uit deze applicatie minder handig dan in een normale situatie.
Cito verzoekt docenten die de applicatie gebruiken via de enquête aan te geven wat je van het digitale correctievoorschrift vindt en wat voor volgend jaar verbeterd kan worden.
Namens Cito veel succes met de afname van de examens.