nieuws

Skills Masters Bouwplein

2 april 2007

 “Ik werk overdag in de zorg en wil graag in de avonduren bijklussen als tegelzetter. Hebt u daar een opleiding voor?” Zomaar een vraag op het bouwplein van Skills Masters.  

Spectaculaire Bouwtechniek
Een plein met een groot beroepenterras, een 2 verdiepingen hoog huis in aanbouw, 23 beroepen uit 7 sectoren en een kans op een VIP tour in een hummer H2 limousine. Dat was het bouwplein van het Platform vmbo Bouwtechniek op Skills Masters, een beroepenbeurs voor leerlingen en werkzoekenden. Rondom het thema “Spectaculaire Bouwtechnieken” werd een breed beeld gegeven van de mogelijkheden in de bouw.

Beroep - opleiding
Het huis in aanbouw stond symbool voor de grote variëteit in beroepen. Van metselaar tot architect, van glaszetter tot kleuradviseur en van meubelmaker tot ontwerper. In en om het van steigers gebouwde huis konden bezoekers ervaren dat er vele beroepen nodig zijn om een huis te realiseren. En wat die beroepen inhouden. Ook konden ze te weten komen welke opleiding ze daarvoor nodig hebben.

Stadion en raften
Schoolklassen bezochten de beurs vooral op donderdag en vrijdag; op zaterdag kwamen de individuele bezoekers. Door mee te doen aan een prijsvraag ervoeren zij wat het is om te werken in de nok van een gebouw. De 3 prijswinnaars maken op 2 juni een rondtour door Nederland in een limousine. Zij bezoeken dan onder meer de Arena voor een rondleiding en Dutch Water Dreams in Zoetermeer om te raften. Klik hier voor de winnaars.

6, 7 en 8 maart 2008
Volgens jaar vindt Skills Masters plaats op 6, 7 en 8 maart 2008. Attendeer ook uw collega uit de techniek onderbouw op deze beroepenmanifestatie. De toegang is gratis door in te schrijven. Mis het niet!