nieuws

Landelijke Dag: Verliefd op Internet

4 juni 2007

Het Platform is erin geslaagd op de Landelijke Dag een workshop te laten verzorgen door Justine Pardoen (hoofdredacteur Ouders Online) en Remco Pijpers (specialist jeugd en media KPN Internet). Zij zijn de mensen achter de Stichting Mijn Kind Online.

In deze workshop maakt u kennis met de moderne communicatie via het Internet. Waarschijnlijk weten uw leerlingen meer van het communiceren op Internet dan u. In deze workshop laten Justine en Remco u ervaren hoe leerlingen communiceren op Internet en welke gevaren daaraan zitten. Wilt u met uw leerlingen kunnen praten over communicatie op Internet, dan mag u deze workshop niet missen.

Korting op boek
Speciaal voor de Landelijke Dag is het boek "Verliefd op Internet"  met korting te koop. Lever de coupon uit het programmaboekje, samen met 12,= (ipv 14,90) in bij stand van het Platform en neem het boek direct mee.
 

Uit de website van Mijn Kind Online:

"Pubers zijn verliefd op internet. Vroeger hingen ze úren aan de telefoon, nu kletsen ze eindeloos via MSN, het liefst zonder te stoppen. Maar ze worden ook verliefd via het internet. Ongeveer de helft van de internettende tieners is verliefd geworden op iemand die ze online hebben leren kennen, zo blijkt uit onderzoek van de stichting Mijn Kind Online, uitgevoerd door de Rutgers Nisso Groep.

De hoofdredactie van Mijn Kind Online heeft 'Verliefd op internet' geschreven. Het boek biedt een onthullende blik in de digitale jeugdcultuur van dit moment, die voor de meeste volwassenen nog grotendeels verborgen is. De auteurs schetsen een helder beeld van de ontluikende seksualiteit van pubers, en de manier waarop ze daar online mee experimenteren. Daarnaast geeft het boek een praktisch antwoord op de vraag hoe je daar het beste mee kunt omgaan."