nieuws

Tot 30 september laatste kans aanvraag investering lokalen

9 juli 2007

Het ministerie van OCW heeft een regeling voor een eenmalige investering in aanpassing van praktijklokalen. Op basis van een beperkt onderzoek is geconstateerd dat ongeveer 8% van de scholen die ervoor in aanmerking komen, nog geen beroep op deze regeling heeft gedaan. Daarvoor is nu TOT 30 SEPTEMBER aanvullende bekostiging van 12 miljoen euro beschikbaar.

Het praktijkgerichte onderwijs in het vmbo en praktijkonderwijs maakt een ongekend vernieuwingsproces door. De rijksoverheid steunt dat proces van harte, ook financieel. In veel gevallen leidt de vernieuwing ertoe, dat de beschikbare lokalen en inventaris moeten worden aangepast.

De kosten voor het aanpassen van lokalen en inventaris is sinds januari 2005 volledig onderdeel van de lumpsum. Het kabinet heeft echter voor 2006 en 2007 een budget uitgetrokken voor een eenmalige investering in praktijklokalen en inrichting. Dit budget is bestemd voor aanpassingen die gericht zijn op verbetering van de leeromgeving van het praktijkgerichte onderwijs. De bedoeling is dat scholen waarvan de praktijkgerichte leeromgeving niet op orde is, daar een beroep op kunnen doen.

De volledige tekst van de regeling kunt u hier downloaden.


Verder nog de volgende informatie over bekostiging.

Bij diverse werkbezoeken van de minister aan vmbo-scholen geven de meeste leraren beroepsgerichte vakken aan al jaar en dag geen geld krijgen voor nieuw lesmateriaal of inventaris. De school ontvangt hier echter extra budget voor! Op verzoek van het ministerie van OCW verstrekt het Platform vmbo Bouwtechniek graag meer informatie: klik hier voor het artikel en reken uit hoeveel dit voor jouw afdeling kan betekenen!

Bovenstaande oproep is direct afkomstig van het ministerie van OCW! Zorg dat je krijgt waar je recht op hebt!