nieuws

Website "Veilig werken op hoogte"

10 oktober 2007

Arbouw lanceert een website voor een veilige werkplek op hoogte

Op de regiobijeenkomsten van het najaar 2007 krijgen alle scholen een exemplaar van het nieuwe interactieve leermiddel "Basisveiligheid". Met dit leermiddel kunnen vmbo scholen hun leerlingen uitstekend voorbereiden op veiligheid tijdens de stages. Dit leermiddel is ontwikkeld door het Platform vmbo Bouwtechniek in samenwerking met de Arbouw. Een van de hoofdstukken in het leermiddel gaat over werken op hoogte.

De Arbouw heeft voor werkvoorbereiders en uitvoerders een nieuwe webapplicatie gemaakt. Hiermee kunnen zij in een handomdraai bepalen hoe een veilige werkplek op hoogte kan worden gecreëerd.

De applicatie gaat uit van twee mogelijke startsituaties: wel of geen werkvloer aanwezig. Op basis van de keuze geeft de applicatie aan hoe het werk het beste kan worden beveiligd tegen valgevaar. Indien er geen werkvloer is, geeft de applicatie aan welk arbeidsmiddel het beste kan worden ingezet. Van alle genoemde arbeidsmiddelen is een uitgebreide beschrijving opgenomen.

TIP: De applicatie is eenvoudig te gebruiken. Wellicht is deze site interessant om uw (kader) leerlingen eens te laten kijken hoe in de praktijk een veilige werkplek op hoogte kan worden gemaakt.

Hier vind u de link naar de website Veilig werken op hoogte.