nieuws

Basisveiligheid: opname geluid

23 oktober 2007

Op veler verzoek wordt het nieuwe leermiddel "Basisveiligheid" voorzien van gesproken tekst. Daarvoor zijn zaterdag 20 oktober in een  geluidsstudio in Soest de opnamen gemaakt .

Op de eerste serie regiobijeenkomsten wordt aan alle vmbo Bouwtechniek scholen een exemplaar van het nieuwste leermiddel van het Platform vmbo Bouwtechniek uitgereikt. Het wachten wordt beloond: het Platform en haar partners maken van dit leermiddel een uniek product.

In de vorige serie regiobijeenkomsten zijn alle teksten voor deze cursus door de aanwezige docenten bekeken en van deskundig commentaar voorzien. Alle opmerkingen zijn waar mogelijk in het nieuwe leermiddel verwerkt. Veel docenten hebben op deze bijeenkomsten gevraagd of het mogelijk was om de teksten ook te horen. Het Platform wil deze wens graag honoreren. Daarmee is het het eerste leermiddel van het Platform dat van gesproken tekst voorzien is.

  

Op zaterdag 20 oktober zijn alle teksten ingesproken in een geluidsstudio in Soest. Daarna is de complete opname gesplitst in ongeveer 120 bestandjes. Het resultaat zal zijn dat een leerling op een luidspreker - button op elke pagina kan klikken. De tekst op het scherm wordt dan voorgelezen.

Meer informatie over de regiobijeenkomsten vindt u hier.

Kijk regelmatig op de website van het Platform voor de laatste informatie.