nieuws

Pilot Infratechniek

2 november 2007

In augustus 2008 gaan de eerste vmbo leerlingen de differentiatie Infratechniek volgen. Het ministerie van OCW heeft het Platform vmbo Bouwtechniek gevraagd de regie te voeren. Samen met Fundeon, Bouwend Nederland en ongeveer 6 pilot scholen wordt dit schooljaar Infratechniek letterlijk en figuurlijk ‘in de steigers’ gezet.

Ontwikkeljaar
Vóór de eerste leerlingen kunnen beginnen is veel gebeurd. Denk aan ontwikkeling van het lesprogramma, de inrichting van het lokaal, de opzet van de toetsing en het maken van informatiemateriaal voor de werving van leerlingen.

Samen met scholen en bedrijfsleven
Het ontwikkelen van het lesmateriaal gebeurt in nauwe samenwerking met vmbo scholen en het bedrijfsleven. Het mbo wordt betrokken voor een goede (inhoudelijke) aansluiting. In de eerste opzet bestaat het programma uit 3 onderdelen, te weten:
   - bovengrondse werken: bestratingen en wegen
   - ondergrondse werken: riolering, kabels en leidingen
   - overige civieltechnische werken, zoals bekistingen en machines.

2008 / 2010
Vanaf augustus 2008 worden de eerste leerlingen in het 4e leerjaar van het vmbo opgeleid in infratechniek. Aan het einde van 2008 komen materialen voor de werving van nieuwe pilot scholen en leerlingen beschikbaar.Het streven is dat uiterlijk in 2010 alle vmbo scholen de richting Infratechniek kunnen aanbieden.

Meer informatie
Meer informatie is te verkrijgen bij het Platform vmbo Bouwtechniek, projectleider: corderidder@planet.nl.