nieuws

Lawaaifilm ‘Wie niet horen wil"

1 november 2007

De film 'Wie niet horen wil….' maakt onderdeel uit van de lawaaicampagne 'Wie niet horen wil, moet voelen' van de Arbouw. Arbouw wil met de tien minuten durende film jongeren bewust maken van de gevolgen van lawaaidoofheid, zowel privé als op de werkvloer. De film 'Wie niet horen wil …' wil de onverschillige houding van jongeren doorbreken en zorgen dat ze maatregelen treffen om blootstelling aan lawaai te voorkomen.

Naast de film is een lespakket over lawaai ontwikkeld. Dit lespakket, inclusief de film zal Arbouw ter beschikking stellen aan de samenwerkingsverbanden. Daarmee kunnen zij het onderwerp lawaai blijvend voor de bouwjongeren op de agenda zetten. Voor overig geïnteresseerden is de film bij Arbouw te bestellen voor € 15.

De film 'Wie niet horen wil….' heeft al veel positieve aandacht gekregen. Tijdens het World Media Festival in Hamburg heeft  in de categorie 'gezondheid' deze Arbouw - film de '2007 intermedia-globe Gold' gewonnen. De film is er volgens de jury in geslaagd om de boodschap over de gevolgen van lawaaidoofheid op een aansprekende manier voor jongeren te verpakken. 

De film ‘Wie niet horen wil ….’ is in opdracht van Arbouw gemaakt door Shooting Star Filmcompany.