nieuws

Techniekdocenten onderbouw maken kennis met Platformproducten

5 december 2007

Op 23 november vond in Lunteren het jaarlijkse congres voor Techniekdocenten plaats: de VeDoTech-conferentie. De producten van het Platform vmbo Bouwtechniek sluiten goed aan bij de doelen van de VeDoTech: het in brede zin bevorderen van techniekonderwijs als herkenbaar deel van de algemene vorming van alle leerlingen van 4 tot 18 jaar.

Herkenbaar aanwezig in een vernieuwde stand (met 2 grote digitale schermen), toonde het Platform de game en de voorlichtingsfilm Kies Kader! Daarnaast werd met veel docenten gesproken over de inzetbaarheid van het PSO-pakket en de producten uit de campagne Spectaculaire Bouwtechniek. 

Veel techniekdocenten zijn op zoek naar bruikbaar en praktisch materiaal om leerlingen kennis te laten maken met de vele facetten uit de techniek. Immers, in de onderbouw wordt de basis gelegd voor het al dan niet herkennen en erkennen van een mogelijke (vervolg)opleiding in de techniek. Kennismaking door praktische opdrachten, dat is waarnaar deze docenten op zoek zijn.

Ook een bezoek aan het voorlichtingscentrum in Harderwijk staat nog steeds hoog op de agenda voor de techniekdocenten. De nieuwe poster van dit centrum, waarin alle opdrachten herkenbaar zijn weergegeven, vond gretig aftrek. Maar ook werden ter plekke (digitaal) pso-pakketten, Kies Kader!-pakketten en de toolkit Spectaculaire Bouwtechniek besteld.