nieuws

Kort nieuws februari

8 februari 2008

Het Platform vmbo Bouwtechniek heeft voor u op de website van VOS/ABB de volgende nieuwsberichten geselecteerd:

  • Uitgebreid onderzoek naar 1040 uur
  • Raad van State kraakt schoolboekenplan
  • Managers willen geen fpu'ers voor de klas
  • Geactualiseerd: 'Wat moet en wat mag in het vmbo?' 

Uitgebreid onderzoek naar 1040 uur
Er komt een uitgebreid onderzoek naar de urennormen in het voortgezet onderwijs. In de tussentijd is staatssecretaris Marja van Bijsterveldt bereid om soepel om te gaan met scholen die de urennormen niet halen. Dat is woensdag 30 januari duidelijk geworden tijdens een debat in de Tweede Kamer. Lees meer . . .

Raad van State kraakt schoolboekenplan
De Raad van State (RvS) heeft felle kritiek op het gratis verstrekken van de schoolboeken in het voortgezet onderwijs. Volgens de RvS komt het geld dat hiermee is gemoeid, bij ouders terecht die het helemaal niet nodig hebben. Bovendien stelt de RvS dat het gratis verstrekken van schoolboeken geen positief effect heeft op het onderwijs. Lees meer . . .

Managers willen geen fpu'ers voor de klas
Veel onderwijsmanagers willen geen vroeg-gepensioneerde leraren terughalen voor de klas. Dat meldt het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) op basis van een onderzoek onder 1300 managers, schoolbestuurders en personeelsfunctionarissen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Lees meer . . .

Geactualiseerd: 'Wat moet en wat mag in het vmbo?'
De publicatie 'Wat moet en wat mag? In de bovenbouw vmbo' is geactualiseerd. Dat meldt de Adviesgroep vmbo. De wijzigingen houden verband met gewijzigde informatie over licenties voor de nieuwe inter- en intrasectorale programma's, het vervallen van de bepaling van het maximum aantal stage-uren in het derde leerjaar en meer ruimte in het schoolexamen door de globalisering van de examenprogramma's. Download de publicatie 'Wat moet en mag in het vmbo'.