nieuws

Eindtoets Basisveiligheid / toetsenbank

26 september 2008

Toetsenbank inlogpag docentenHet Platform heeft een compleet nieuwe digitale toetsenbank laten ontwikkelen. Met deze toetsenbank kunnen leerlingen toetsen van het Platform via Internet maken. De docent kan zelf de leerlinggegevens beheren, een toets openen (klaarzetten) en toetsresultaten bekijken.

Van start
De techniek op de achtergrond van de toetsenbank is vrij ingewikkeld. Daarom heeft de oplevering langer geduurd dan verwacht. Maar nu is het zover, de toetsenbank is inmiddels opgeleverd en getest door het Platform. In de tweede week van oktober wordt de bank door een aantal pilot scholen getest. Het Platform verwacht in de tweede helft van oktober de toetsenbank open te kunnen stellen voor alle scholen.

Eindtoets basisveiligheid
Vanaf de start beschikken alle lidscholen van het Platform over de veelgevraagde eindtoets voor Basisveiligheid. Ook kan dan, bij goed resultaat, het certificaat voor de leerling gedownload worden. In de loop van het schooljaar zullen er steeds meer toetsen volgen voor de exameneenheden van bouwtechniek.

Inloggegevens
Om gebruik te kunnen maken van de toetsenbank, heeft u inloggegevens nodig. Deze bestaan uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze gegevens krijgen alle bij het Platform aangesloten scholen in de tweede helkft van oktober toegestuurd, samen met een handleiding.

Sneak preview
De hoofdpagina voor docenten is hier te vinden. Op de regiobijeenkomsten zal een volledige  demonstratie worden gegeven van het gebruik en de mogelijkheden van de toetsenbank.

Kijk regelmatig op deze site. Hier houden we u op de hoogte van het versturen van de brieven en overige informatie over de toetsenbank.