nieuws

Basisveiligheid installatie TIPS

19 december 2008

Als de nieuwe Installer het probleem niet oplost, kijk dan aan het einde van dit bericht voor nieuwe werkende oplossingen van collega systeembeheerdersBasisveiligheid !

In het najaar van 2007 heeft het Platform de cursus Basisveiligheid verspreid. Gezien de reacties lijkt dit pakket in een behoefte te voorzien. Leerlingen doen in ongeveer 6 lesuren veel kennis over veiligheid op de bouwplaats op.

Het blijkt echter dat in een aantal gevallen de installatie van de CD niet goed gaat. Na het starten van het programma wordt een zwart of wit scherm getoond ipv het inlogscherm. Inmiddels is achterhaald waar de oorzaak van dit probleem ligt: de Basisveiligheid software heeft (per ongeluk) rechten nodig op een map op het werkstation en op een key in de registry. Om dit te verhelpen is een nieuwe installer gemaakt met een work-around.

Er is een nieuwe Installer beschikbaar.
Leden van het Platform vmbo Bouwtechniek kunnen een mail sturen aan basisveiligheid@vmbo-bouwtechniek.nl en ontvangen de link naar de download van de Installer zonder verdere kosten. De systeembeheerder van de school kan vervolgens de Installer gebruiken.

Het kan zijn dat deze installatie het probleem onverhoopt toch nog niet verhelpt. We werken aan een oplossing, middels bijvoorbeeld een webgebaseerde versie, maar het is nu nog niet bekend of die ook daadwerkelijk beschikbaar komt.

 

Bovenstaande optie lost voor veel scholen het probleem op. We doen ons uiterste best, maar helaas lukt het uiteindelijk in een paar gevallen toch niet de applicatie te laten werken. We konden dat helaas niet voorzien, het is een gevolg van de steeds strengere beveiligingen.

 

TIP: het Platform krijgt van systeembeheerders oplossingen die bij hen het probleem verhelpen als het niet werkt. Deze tips verzamelen wij in dit artikel. Mocht een van de tips ook in uw situatie het probleem oplossen, dan horen wij dat graag.

 

Het Platform is de betreffende systeembeheerders zeer erkentelijk voor hun bijdrage!