nieuws

Bèta Techniek Award: win €60.000!

4 april 2008

Tijdens de landelijke dag van het Platform vmbo Bouwtechniek in 2007, werd voor de eerste maal een vmbo - school met een bouwtechniekafdeling gehuldigd met de Bèta Techniek Award, een initiatief van het Platform Bèta Techniek en het Platform vmbo Bouwtechniek. Docenten van het Kempenhorst College te Oirschot namen met trots deze eervolle prijs in ontvangst. Ook in 2008 wordt deze Award toegekend en op de Landelijke Dag op 4 juni uitgereikt.

De Bèta Techniek Award
Logo Platform Beta Techniek (original size)Aantrekkelijke technieklessen met als effect een stijgend percentage leerlingen dat voor de sector Techniek kiest. De vmbo - school die dat de afgelopen vijf jaar heeft gerealiseerd, mag zich met recht de Topper in de Techniek noemen. Scholen die daarvoor in aanmerking denken te komen, kunnen zich inschrijven voor de Bèta Techniek Award en meedingen naar de hoofdprijs van 60.000 euro. Ook krijgt de winnaar het lidmaatschap van het ambitieprogramma. Voor de runners - up is er de status van volgschool en een premie van € 6.000.

Aantrekkelijk onderwijs
De school die dankzij een aantrekkelijke aanpak voor (Bouw)techniek de hoogste instroom heeft weten te realiseren, wint de Bèta Techniek Award. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar om deze stijging te realiseren, moet er wel het een en ander in gang worden gezet. De jongeren van tegenwoordig kiezen gemakkelijk voor een vak als economie, maar bij de technische vakken is die vanzelfsprekendheid er zeker niet (meer). Alleen als leerlingen techniek écht aantrekkelijk vinden, kiezen ze voor deze sector. De leerling bepaalt welke richting hij of zij volgt en daarmee dus ook of een school de prijs in de wacht kan slepen. De kiezende leerling is dus in feite de jury van de Bèta Techniek Award.

Bekendmaking winnaar 2008
Wie de Bèta Techniek Award wint, wordt woensdag 4 juni tijdens de Landelijke Dag in de Arena te Amsterdam door het Platform Bèta Techniek bekend gemaakt. Het succesverhaal van de winnende Topper wordt gepubliceerd op de website van het Platform vmbo Bouwtechniek. Een selectie van de beste scholen die meedingen wordt in een boekje gebundeld, dat aan alle vmbo - scholen op de Landelijke Dag wordt uitgereikt. Andere scholen kunnen zo lezen wat de aanpak van de trendsetters was en hoe deze scholen zoveel nieuwe leerlingen voor de sector techniek hebben weten te winnen. Goed voorbeeld doet volgen!

Inschrijven
Iedere vmbo - school met een Techniekafdeling komt in aanmerking voor de Bèta Techniek Award. De kwaliteit bepaalt de winnaar, hoe klein de school ook is. De school hoeft hiervoor alleen maar een aanvraag te doen. Het Platform vmbo Bouwtechniek bepaalt samen met het Platform Bèta Techniek wie de winnaar wordt. Inschrijven is mogelijk tot 1 mei. In de aanmelding moeten een paar aspecten naar voren komen, die in het formulier kunnen worden ingevuld.

Let op: de prijs is een prijs voor de complete sector techniek, dus niet alleen bouw. Uw school verstrekt dus de gegevens over de hele techniek sector, alle afdelingen en alle leerwegen

Inschrijven is mogelijk tot 1 mei via het formulier dat u hier kunt downloaden. Het ingevulde formulier kunt u versturen naar het secretariaat, t.a.v. P. Verschoor, Postbus 76, 2740 AB  Waddinxveen of p.verschoor@savantis.nl.