nieuws

Enquête praktijkdocenten

15 april 2008

Woensdag 9 april stuurde Fundeon, in overleg met het Platform vmbo Bouwtechniek, een enquête naar ruim 200 contactpersonen van de afdelingen bouwtechniek. De vragen in de enquête zijn gericht op het in kaart brengen van de behoefte aan een flexibel inzetbare docentenpool, bestaande uit vakdeskundigen uit de praktijk. 

z metselaarBij Fundeon komen vanuit het scholenveld regelmatig vragen binnen om een rol te spelen als intermediair tussen vakbekwame mensen uit de praktijk en de behoefte aan (praktijk)docenten in het onderwijs. Deze vragen komen zowel vanuit het vmbo als het mbo.

De sectoren Bouw en Infra hebben belang bij kwalitatief goed onderwijs. Fundeon heeft momenteel al een pool van studiebegeleiders voor de Infra. Zij wil deze graag uitbreiden naar de Bouwsector.

Maar eerst moet zij weten of er flexibel inzetbare (gast)docenten zijn en hoe groot de behoefte binnen het onderwijs is aan vakinhoudelijke deskundigen.

Fundeon en het Platform stellen het daarom erg op prijs als u de enquête wilt beantwoorden. De resultaten van de enquête zullen we te zijner tijd laten zien op deze site.