nieuws

Landelijke Dag 2008 foto's

19 juni 2008

LD 2008 Tribune

Bekijk hier een uitgebreide selectie van de foto's van de Landelijke Dag!

De jaarlijkse traditie van het Platform vmbo Bouwtechniek was een feestelijke dag met meer dan 500 bezoekers in de Amsterdam Arena. Omdat de kwaliteit van de inzendingen voor de Bèta Techniek Award erg hoog was, heeft het Platform Bèta Techniek ervoor gekozen om niet 1 maar 2 scholen te classificeren als Topper.

Het Lauwers college uit Kollum werd verkozen tot absolute winnaar. En dat op de verjaardag van de docent die de aanmelding ingediend heeft: Johan Oost. Maar ook Pontes uit Goes mocht uit handen van programmaleider Martin van Os een cheque van 60.000 Euro ontvangen.

LD 2008 Lauwers

Uit het juryrapport over Lauwers: "het Lauwers college heeft niet één winnend criterium, maar scoort op meerdere hoog en dat is een bijzondere prestatie. De jury roemt de inzet van het docententeam." Lees hier het hele juryrapport.

LD 2008 Pontes

Het juryrapport over Pontes: "het Pontes Lyceum heeft een complete aanpak voor de promotie van Techniek en is daardoor uniek te noemen. Verder worden klassengesprekken gehouden over zaken die wel en niet goed gaan, zodat het samenwerken verder verbeterd wordt". Lees hier het hele juryrapport.

Klik hier voor de brochure 'Beta Techniek Award' met alle genomineerden: good practices als voorbeeld van optimale techniekafdelingen, voor docenten en scholen.

Naast alle interessante workshops, rondleidingen door de ArenA en een gevarieerde bedrijvenmarkt, konden de meer dan 500 aanwezigen genieten van nog meer prijzen, mede mogelijk gemaakt door welwillende sponsoren. Het Platform kijkt terug op een geslaagd evenement. Binnenkort is op deze website een sfeerimpressie van de dag te zien. Een stimulans voor het techniekonderwijs, maar vooral ook als waardering voor de docenten in het vmbo.

Woensdag 3 juni 2009 vindt de 10e Landelijke Dag plaats.