nieuws

Project voorlichting basisscholen

23 juni 2008

Al aangemeld: lees verder!

Het Platform vmbo Bouwtechniek en het VTB (Verbreding Techniek in het Basisonderwijs) hebben een interessant voorlichtingsproject opgezet. De basis van het project is een adoptie van 5 regionale basisscholen door een vmbo techniek afdeling. Het Platform zorgt voor een aantal geselecteerde en aan de kerndoelen van het basisonderwijs (waaronder AVO) aangepaste PSO kaarten. 3e / 4e jaars leerlingen van het vmbo verzorgen hiermee twee lesuren techniek voor leerlingen van groep 7 en 8.

Direct contact met basisscholen
Bij dit project snijdt het mes aan meerdere kanten: leerlingen van het basisonderwijs maken kennis met onverwachte mogelijkheden binnen techniek, uw leerlingen doen een leerzaam project en u krijgt contact met de basisschool docent en hebt daarmee een goede ingang en een prima promotie van de afdeling in groep 7 en 8 van de basisscholen in de regio.

Logo en leus VTB

Wat kost het?
Enthousiasme, materialen en persoonlijk contact tussen docenten zijn nodig. Voor het eerste moet u zelf zorgen; dan ondersteunen we u met de andere twee. De eerste 20 vmbo scholen die zich aanmelden krijgen vanuit het project de benodigde materialen gratis verstrekt.

Meer informatie
Klik hier voor de flyer over het project.

Al aangemeld?
Inmiddels hebben zich 8 scholen aangemeld voor de pilot (Nuborgh, Teylingen, Goese Lyceum, Markland, Meridiaan, Emelwerda, Sterren College en Andreascollege). In de eerste week van juli vindt overleg plaats tussen het VTB en het Platform vmbo Bouwtechniek.

Aanmelden
Heeft u zich nog niet aangemeld. Dat kan nog net! Vul direct het contactformulier (in de linkerkolom) in en zet in het berichtenveld: deelname pilot VTB / Platform vmbo Bouwtechniek.