nieuws

VTB en Platform slaan handen ineen

21 juli 2008

Het Platform vmbo Bouwtechniek en het VTB (Verbreding Techniek in het Basisonderwijs) slaan de handen ineen voor een interessant voorlichtingsproject.

Logo en leus VTB

VTB steunpunten geven directe ondersteuning
Dit schooljaar gaan minimaal 10 vmbo scholen met een afdeling Bouwtechniek voorlichting geven aan minimaal 50 basisscholen. Ze krijgen daarvoor ondersteuning van het Platform en van het VTB, onder andere door het leggen van contacten, een informatiebijeenkomst, alle benodigde materialen en ondersteuning van elke school. Het VTB schakelt daarvoor de regionale steunpunten in. Die kennen de regio en zitten direct in de buurt.

Leskaarten techniek aansluitend bij kerndoelen basisonderwijs
De basis van het project is een adoptie van 5 regionale basisscholen door een vmbo techniek afdeling. Het Platform en het VTB zorgen voor een aantal geselecteerde en aan de kerndoelen van het basisonderwijs (waaronder AVO) aangepaste PSO kaarten. 3e / 4e jaars leerlingen van het vmbo verzorgen hiermee twee lesuren techniek voor leerlingen van groep 7 en 8.

Direct contact met basisscholen
Bij dit project snijdt het mes aan meerdere kanten: leerlingen van het basisonderwijs maken kennis met onverwachte mogelijkheden binnen techniek, uw leerlingen doen een leerzaam project en u krijgt contact met de basisschool docent en hebt daarmee een goede ingang en een prima promotie van de afdeling in groep 7 en 8 van de basisscholen in de regio.

Deelnemers
Acht scholen hebben zich al aangemeld voor de pilot (Nuborgh, Teylingen, Goese Lyceum, Markland, Meridiaan, Emelwerda, Sterren College en Andreascollege). Zij hebben de uitnodiging voor de informatiebijeenkomst op woensdag 29 oktober om 10.00 uur, voorafgaand aan de regiobijeenkomst in Nunspeet, inmiddels per mail ontvangen (download hier de uitnodiging).

Er zijn nog een paar witte vlekken in Nederland, waar zich nog geen school aangemeld heeft. Wilt u nog meedoen, dan kunt u zich aanmelden door het contactformulier (in de linkerkolom) in te vullen. Zet in het berichtenveld: deelname pilot VTB / Platform vmbo Bouwtechniek. Niet alle aanmeldingen kunnen gehonoreerd worden; het Platform en VTB bekijken samen of uw school in aanmerking komt. In verband met vakantie kan een een reactie tot eind augustus op zich laten wachten.

Meer informatie
Klik hier voor de flyer over het project.