nieuws

Plannen van het bouwproces en Kader!

1 november 2008

Plannen van het BouwprocesVoor KBL en GL leerlingen heeft het Platform vmbo Bouwtechniek het digitale leermiddel Kader! gemaakt. Dit leermiddel sluit aan bij het middenkader karakter van de opleiding van deze leerlingen. Belangrijke aspecten in het leermiddel zijn, naast praktische vaardigheden als calculeren en plannen, het aanleren van procesgerichte vaardigheden (communiceren, organiseren, ICT en dergelijke) en het verwerven van inzicht.

Plannen van het Bouwproces en Kader
In het leermiddel Kader! wordt verwezen naar de leerstof in de boeken van EPN / Noordhoff en ThiemeMeulenhoff. Noordhoff Uitgevers is druk bezig haar methode voor het techniek onderwijs te vernieuwen en heeft in september een nieuw boek uitgebracht voor de KBL en GL leerlingen Bouwtechniek, te weten Plannen van het bouwproces. Noordhoff uitgevers heeft samen met het Platform vmbo Bouwtechniek besloten om voor de opdrachten gebruik te maken van het Kader! leermiddel.

Planning
Om te zorgen dat het leermiddel "Kader!" aansluit bij het bronnenboek Plannen van het bouwproces maakt het Platform een nieuwe database met verwijzingen. Beide methoden sluiten dan naadloos aan elkaar aan. Het Platform heeft deze database voor de jaarwisseling gereed.