nieuws

Kort nieuws oktober 2008

29 september 2008

In dit korte nieuws:

  • Tekorten leiden tot minder bevoegde leraren
  • Arbocatalogus-VO beschikbaar
  • Werken in het onderwijs 2009
  • OCW zet informatie functiemix op website

 

Tekorten leiden tot minder bevoegde leraren
Bijna 70 procent van de scholen voor voortgezet onderwijs neemt soms leraren in dienst, die niet voldoen aan de vereiste bevoegdheid. Ze zijn daartoe gedwongen door de krapte op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit het onderzoek 'Werving van leraren'.

Meer informatie

Arbocatalogus-VO beschikbaar
KA 0701 vloer 200pxHet voortgezet onderwijs is de eerste onderwijssector met een onderwijscatalogus goedgekeurd door de Arbeidsinspectie. De catalogus bevat informatie over arbo-regels en –normen, praktische oplossingen en hulpmiddelen. De normen in deze arbocatalogus zijn de minimale 'uitgangspunten' om veilige en prettige werkomstandigheden op uw school te realiseren. De catalogus is voor zowel werkgever, als docent als leerling geschikt.

Meer informatie 

Werken in het onderwijs 2009
Het aantal vacatures in het onderwijs blijft voorlopig stijgen. Dat staat in de nota 'Werken in het Onderwijs 2009' van het ministerie van OCW. Hierin beschrijft minister Plasterk de stand van zaken van de arbeidsmarkt in het onderwijs en beleidskeuzes die daaruit voortvloeien. Om het landelijke lerarentekort op te lossen, verwachten leden van de VO-raad veel effect van generieke salarismaatregelen en betere carrièreperspectieven.

Meer informatie

OCW zet informatie functiemix op website
De nieuwe website van OCW functiemix.minocw.nl laat de ontwikkeling van de functiemix zien voor alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De ‘functiemix’ is de verdeling van leraren over de salarisschalen. Zoals afgesproken in het convenant LeerKracht van Nederland krijgen schoolbesturen de komende jaren extra geld, zodat leraren promotie kunnen maken naar hogere salarisschalen.

Meer informatie