nieuws

CAO onderhandelingen hervat

18 november 2008

CAO coverCAO cover doorgehaaldDe onderhandelingen over de CAO VO 2008-2010 zijn 18 november formeel hervat. De onderhandelingen gaan over maatregelen om de werkdruk te verlagen.

De VO-raad meldt dat de afspraken over de loonsverhoging van 7 procent voor het onderwijspersoneel en de extra eindejaarsuitkering voor het ondersteunend personeel niet ter discussie staan. Hierover bereikten de werkgevers en werknemers al eerder overeenstemming.

De huidige onderhandelingen gaan volgens de VO-raad 'alleen nog over de invulling van de werkdrukmaatregelen'. De werkgeversorganisatie voor het vo hoopt nog dit jaar te kunnen komen tot 'een goede en uitvoerbare cao, zodat docenten en ondersteunend personeel de loonsverhoging krijgen waar ze recht op hebben'.

De VO-raad zegt nadrukkelijk te streven naar 'een cao die voor werkgevers betaalbaar is en voor werknemers aantrekkelijk, dus met afspraken over werkdrukverlaging en een marktconforme loonsverhoging'. 

De Algemene Onderwijsbond (AOb) noemde de hervatting van de onderhandelingen 'een vertragingstactiek' van de VO-raad. De voor woensdag 19 november aangekondigde landelijke stakingsdag gaat door. Er wordt dan actiegevoerd in de Veemarkthallen in Utrecht.

WORDT VERVOLGD . . . .