nieuws

Infra pilot school: meldt u aan!

3 oktober 2008

Unieke kans op uw school: Nieuwe opleiding Infra in het vmbo

Meer dan 50.000 werknemers in de sector Infrastructuur bouwen aan verbindingen van A naar B. Of dit nu gaat om wegen, tunnels, viaducten en spoorbanen boven de grond,  of kabels en leidingen onder de grond: de infrastructuur is de verbindingsschakel. De komende jaren zal de vraag naar werknemers in deze sector alleen maar stijgen. Onderscheid uw school met deze goede reden om binnen de afdeling Bouwtechniek vmbo de examenrichting “Infra” in te voeren!

instructiedag docenten pilot scholen

Infra foto 1

Kansen voor de toekomst
Op zeven proefscholen in Nederland wordt het programma Infra op dit moment als pilot vorm gegeven. De eerste leerlingen in klas 4 van de vmbo afdeling Bouwtechniek volgen de differentiatie Infra. Een veelzijdige opleiding met enorm veel kansen en mogelijkheden voor de toekomst. De opleiding sluit goed aan bij het vervolgonderwijs in het MBO of in de doorleer-variant “werkend leren” bij opleidingsbedrijven, ook wel samenwerkingsverbanden genoemd. Kansen op een goede baan liggen voor het opscheppen.

Werken aan verbindingen
Infra krijgt een plaats in het examenprogramma als aparte differentiatie. Er worden meerdere nieuwe exameneenheden ontwikkeld. Het lesprogramma bestaat uit drie onderdelen:  ruwbouw (welbekend uit de differentiatie timmeren), bouwrijp maken, zoals riolering, kabels en leidingen, en terrein verharden / afwerken, zoals bestratingen en wegen.

Interesse?
Wilt u in uw regio ook een unieke positie innemen en de differentiatie Infra aanbieden? Neem dan contact op met de regiocoördinator van het Platform. Hun gegevens vindt u onder 'Platform' in de linkerkolom, of mail naar de projectleider op corderidder@planet.nl.

Van het Platform krijgt u, in samenwerking met Fundeon alle ondersteuning die nodig is!