nieuws

Voorlichtingswijzer SH&M

30 oktober 2008

Logo SH&M 150 pxVan oriënteren naar kiezen – vmbo naar mbo.

SH&M heeft een voorlichtingswijzer uitgebracht met een overzicht van voorlichtingsactiviteiten die zij in het schooljaar 2008-2009 verzorgen.

De activiteiten kunnen helpen bij het oriënteren, verkennen, verdiepen en uiteindelijk kiezen van een vervolgopleiding. SH&M hoopt dat met deze voorlichtingswijzer eenvoudig, maar gericht een keuze gemaakt kan worden uit het uitgebreide aanbod. En mocht u er niet uitkomen, dan bespreekt de SH&M-opleidingsadviseur graag het aanbod. Daarbij kijkt ze ook naar de behoefte van het regionale bedrijfsleven, zodat verwachtingen realistisch zijn en vraag en aanbod gericht op elkaar worden afgestemd.

Overstap vmbo - mbo cruciaal
Vmbo is het fundament voor het mbo. De overstap van vmbo naar mbo is een cruciaal moment in het leven van een leerling. Een juiste studiekeuze en een aansluiting met mbo is medebepalend voor het succes van een opleiding van een leerling.

Voorlichtingactivitetien
SH&M biedt samen met de brancheorganisaties uit de houtverwerkende industrie onder het label "Ontdek Hout" diverse voorlichtingsactiviteiten aan. Deze voorlichtingsactiviteiten zijn vooral bedoeld om een leerling (én ouder of begeleider, docent en decaan) te helpen bij het maken van een passende studiekeuze. Hierbij wordt vanuit de wensen en mogelijkheden van de leerlingen geredeneerd.

Goed samenwerken leidt uiteindelijk tot een juiste match tussen leerling, vervolgopleiding en eventueel leerbedrijf. Tijdens de 'Ontdek Hout' zijn de leerlingen te gast bij erkende leerbedrijven als het gaat om een stageplaats of bedrijfsbezoek. Op deze manier wordt kwaliteit gegarandeerd en kan de stap van vmbo naar mbo vloeiend verlopen.

Meer informatie?
Klik hier voor de brochure, neem contact op met de SH&M-opleidingsadviseur in uw regio, mail naar info@ontdekhout.nl of bel 0348 – 46 64 40.