nieuws
Alle berichten
- Lichtgewicht steigerplank
- 'Tekort leraren kleiner door crisis'
- Basisveiligheid en VCA
- Akkoord over CAO VO
- Regiobijeenkomsten voorjaar 2009
- Stoere Meiden Dag
- Edudelta opent praktijklocatie Infra
- Commissie urennorm: 1000 uur, 6 weken zomervakantie
- Basisveiligheid installatie TIPS
- Noodkreet technisch personeel
- Cito Evaluatie examen 2008
- Vmbo-mbo2 startrapportage
- CSPE GL bouwtechniek 2009
- Doorleren voor niv 1 op vmbo
- Experiment vmbo-mbo2 2e cohort
- Regiobijeenkomst 19 nov. gaat door
- CAO onderhandelingen hervat
- Manifest Ruimte voor Techniek
- Plannen van het bouwproces en Kader!
- Voorlichtingswijzer SH&M
- Kom in het leerbedrijf 2009
Edudelta opent praktijklocatie Infra
12 januari 2009
Unieke kans op uw school: Nieuwe opleiding Infra in het vmbo Grijp de kans om uw school in de regio te onderscheiden door binnen de afdeling Bouwtechniek vmbo de examenrichting “Infra” in te voeren! Meer dan 50.000 werknemers in de sector Infrastructuur bouwen aan verbindingen van A naar B. Of dit nu gaat om wegen, tunnels, viaducten en spoorbanen boven de grond, of kabels en leidingen onder de grond: de infrastructuur is de verbindingsschakel. De komende jaren zal de vraag naar werknemers in deze sector alleen maar stijgen.
Foto: feestelijke opening op wo 17.12.09, v.l.n.r.: Rob van Dalen (voorz. SPG-ZH), Cor de Ridder (projectleider Infra), docent infra R. Aleman en regiodirecteur A. Huijser geven elkaar de hand. Dit nadat ze in het pad tussen leslokaal en openlucht accommodatie de laatste klinkers hadden gelegd en daarmee de verbinding van A naar B tot stand brachten. Op de achtergrond de vier leerlingen (Christiaan Heerschap, Klaas Tanis, Johan van der Wende, Jeffrey Mathot,) die de opleiding gaan starten.
Kansen voor de toekomst
Op zeven proefscholen in Nederland wordt het programma Infra op dit moment als pilot vorm gegeven. De eerste leerlingen in klas 4 van de vmbo afdeling Bouwtechniek volgen de differentiatie Infra. Een veelzijdige opleiding met enorm veel kansen en mogelijkheden voor de toekomst. De opleiding sluit goed aan bij het vervolgonderwijs in het MBO of in de doorleer-variant “werkend leren” bij opleidingsbedrijven, ook wel samenwerkingsverbanden genoemd. Kansen op een goede baan liggen voor het opscheppen.
Werken aan verbindingen
Infra krijgt een plaats in het examenprogramma als aparte differentiatie. Er worden meerdere nieuwe exameneenheden ontwikkeld. Het lesprogramma bestaat uit drie onderdelen: ruwbouw (welbekend uit de differentiatie timmeren), bouwrijp maken, zoals riolering, kabels en leidingen, en terrein verharden / afwerken, zoals bestratingen en wegen.
Interesse?
Wilt u in uw regio ook een unieke positie innemen en de differentiatie Infra aanbieden? Neem dan contact op met de regiocoördinator van het Platform. Hun gegevens vindt u onder 'Platform' in de linkerkolom, of mail naar de projectleider op corderidder@planet.nl.
Van het Platform krijgt u, in samenwerking met Fundeon en het samenwerkingsverband in uw regio alle ondersteuning die nodig is!