nieuws

Regiobijeenkomsten voorjaar 2009

16 januari 2009

Van 4 tot 25 maart vindt de tweede ronde regiobijeenkomsten van het schooljaar 2008-2009 plaats. De bijeenkomsten hebben ook dit keer weer een inhoudelijke en een praktische invulling. U vindt hier informatie over het programma. Klik voor de datum van uw bijeenkomst op de 'agenda' button in de linkerkolom.

Het Platform wilt u nadrukkelijk verzoeken om u bij de regiocoördinator af te melden als u niet in de gelegenheid bent om te komen. Uiteraard kunt u ook een bijeenkomst in een andere regio bijwonen. Geeft u dit dan a.u.b. door aan uw regiocoördinator. Hun email adressen staan bij de datum van uw regiobijeenkomst.

Programma

13.00 – 13.30: Ontvangst
13.30 – 13.35: Welkom
13.35 – 15.00: Veldonderzoek

Het eerste onderwerp is gericht op het veldonderzoek:

  • Moeten er nieuwe beroepsgerichte programma's komen in het vmbo?
  • Moeten die smaller of breder dan nu het geval is?
  • Moeten we naar een beperkt aantal kernprogramma's die afgesloten worden met een centraal examen? Dit gecombineerd met de vrijheid aan scholen om zelf invulling te geven aan het schoolexamen en het bijbehorende programma?

Op basis van de gesprekken die we met u voeren in de regiobijeenkomsten, vatten wij uw conclusies samen in een rapportage aan de Stichting Platforms vmbo (SPV). De SPV bundelt alle informatie in een rapport met daarin de mening van het veld. In december 2009 wordt dat rapport aangeboden aan Staatssecretaris van Bijsterveldt.

Klik hier voor meer informatie over de veldraadpleging over de beroepsgerichte programma's.

15.00 – 15.30: Pauze
15.30 – 15.35: Mededelingen
15.35 – 16.30: Bevestigingsmiddelen, door de firma Würth

In het tweede onderwerp wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van bevestigingsmaterialen. De firma Würth verzorgt de invulling van dit onderwerp.

16.30 – 17.00: Informele afsluiting

Aan het eind van de middag overhandigen wij u een deelnamecertificaat t.b.v. deskundigheidsbevordering.

De Staatssecretaris van Onderwijs, mevrouw van Bijsterveldt, hecht veel waarde aan de mening van het veld. Uw mening zal worden meegenomen in de uiteindelijke besluitvorming over de inhoud van de beroepsgerichte vakken. Gezien het belang van deze veldraadpleging willen wij u dringend verzoeken om aanwezig te zijn bij deze belangrijke bijeenkomsten!

Kortom, een zeer belangrijke middag voor de toekomst van ons beroepsgerichte programma, u kunt nu uw stem laten horen!

Wij hopen u te mogen verwelkomen! Raadpleeg regelmatig deze pagina voor actuele informatie over de regiobijeenkomst en het veldonderzoek


Data en locaties

De eindrapportage moet worden ingediend voor 1 april, vandaar dat een aantal regiobijeenkomsten zijn samengevoegd. Klik voor de datum van uw bijeenkomst op de button agenda in de linkerkolom.