nieuws

Basisveiligheid en VCA

23 januari 2009

Het Platform vmbo Bouwtechniek heeft in 2008 het digitaal leermiddel Basisveiligheid’ uitgebracht specifiek bedoeld voor vmbo leerlingen. Dit heeft zij gedaan naar aanleiding van veel vragen uit het veld. Het blijkt dat deze digitale cursus, welke wordt afgesloten met een eindtoets en bij een voldoende resultaat met een certificaat, voldoet aan de vraag vanuit het veld. Veel scholen gebruiken inmiddels het leermiddel. Het wordt zelfs door andere afdelingen gebruikt.

Logo VCAAlhoewel het op het vmbo niet nodig is, zijn er toch scholen die het officiële VCA aanbieden. Nadat deze lesstof is behandeld kan er worden deelgenomen aan een landelijk erkend examen.

Exameninstelling Savantis is als één van de weinigen ISO 9001:2000 gecertificeerd als examencentrum VCA. Exameninstelling Savantis verzorgt de VCA examens Basisveiligheid (B-VCA) en Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA). Deze examens worden in principe schriftelijk afgenomen. Bij bijvoorbeeld dyslexie is het ook mogelijk om het examen mondeling af te nemen.

Exameninstelling Savantis verzorgt examens voor particulieren, organisaties en opleidingsinstellingen. De examens kunnen plaatsvinden op verschillende locaties in het land of op uw eigen locatie, als deze voldoet aan de gestelde eisen. De datum, tijd en plaats van het examen worden bepaald in overleg.

Logo SavantisBij 20 examenkandidaten kost het examen u bij Savantis slechts € 50,-- per kandidaat. Deze prijs is exclusief btw en eventuele zaalhuur. Het is ook mogelijk om een examen te organiseren voor meer of minder kandidaten. Voor de voorwaarden, een offerte op maat en meer informatie over VCA Examens kunt u contact opnemen met Paula van Santen, per email p.vansanten@savantis.nl of telefonisch 0182 - 64 11 11.