nieuws

Platform spectaculair op Skills

13 februari 2009

Van woensdag 5 tot en met zaterdag 7 maart staat Ahoy’ Rotterdam in het teken van Skills Masters 2009. Een evenement voor vmbo en mbo waar jongeren zich oriënteren op de arbeidsmarkt. In de stand van Spectaculaire Bouwtechniek maken ze virtueel kennis met bouwen, interieur en schoonmaak. Op een groot scherm dat op afstand bediend wordt door de handen te bewegen ervaren ze dat deze wereld breder is dan ze ooit voor mogelijk houden.

Dit spel is een beursversie van de game die alle docenten Bouwtechniek in 2008 ontvangen hebben.

Skills Masters 1De mogelijkheden in de wereld van Bouwen, Interieur en Onderhoud worden in de stand ‘Spectaculaire Bouwtechniek’ onder de aandacht gebracht. Met een virtueel spel kan op het centrale podium in de stand de wereld van de spectaculaire bouwwerken ontdekt worden. Een buizenstelsel kan gelegd worden, een autoshowroom ingericht, een kledingkast in elkaar gezet, een brug gebouwd en graffiti verwijderd. Al deze spellen zijn leuk, virtueel en snel te spelen. En durft de jongere nog niet meteen op het grote podium, dan kunnen ze eerst oefenen op de oefenstations. Iedere deelnemer wint in elk geval een 3-D kaart en voor de besten is er tweemaal per dag een I-pod touch te winnen. Kortom: op een speelse manier in aanraking komen met de uitdagende en spectaculaire facetten van ons beroepenveld.

Voor meer informatie zijn mensen met kennis van de wereld van Bouwen, Interieur en Onderhoud aanwezig om informatie te geven over de opleidingen en beroepen. En dat zijn er meer dan ze denken!

Kom voor alle informatie over Bouwen, Interieur en Schoonmaak naar de stand van Spectaculaire Bouwtechniek op 5, 6, en 7 maart 2009 in Ahoy’ Rotterdam!

Gelijktijdig met Skills Masters worden beroepenwedstrijden gehouden in verschillende richtingen.

De stand ‘Spectaculaire Bouwtechniek’ wordt gepresenteerd door het Platform vmbo Bouwtechniek en de stichting Scholing en Vorming Schoonmaakbedrijven en –diensten (SVS).