nieuws

Docenten BWI op Papendal

8 juni 2011

LD 2011 boogschieten1 juni organiseerde het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur een landelijke dag voor zijn docenten. De elfde editie van het drukbezochte evenement vond plaats op en rond Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem. Alle activiteiten draaiden om het thema ‘Blijf in beweging!’

Het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur vertegenwoordigt de drie kenniscentra uit het bouw- en houtcluster: Fundeon, Savantis en SH&M. Dit jaar kwamen de docenten voor de elfde maal op een landelijke dag bijeen. Alle activiteiten draaiden om het thema ‘Blijf in beweging!’ Door veel te bewegen en niet stil te blijven staan, kunnen docenten Bouwen, Wonen en Interieur hun leerlingen inspireren. Hotel en Congrescentrum Papendal was de uitgelezen locatie om dat thema kracht bij te zetten.

LD 2011 doe en info marktDoe- en informatiemarkt
Op Papendal waren negen inspiratieworkshops ingericht, waar docenten hun kennis konden verbreden of ideeën konden opdoen voor de invulling van hun lessen. Ook was er een doe- en informatiemarkt, met zowel een inspirerende mix van activiteiten en informatie als gelegenheid om informeel bij te praten. En natuurlijk trainden de deelnemende docenten hun lichaam en geest. Onder leiding van professionele instructeurs konden ze een keuze maken uit een gevarieerd sportprogramma, met onderdelen die uiteenliepen van boogschieten tot kickboksen.

LD 2011 opening Leen PrinsHelder beroepsbeeld
Leen Prins, voorzitter van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur, riep de docenten op om initiatieven te nemen en zo een koppositie te blijven innemen: “De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo, maar volgens mij kan het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur daar een inspirerend antwoord op geven. Zoek de verbinding als school met de omgeving. Het bedrijfsleven heeft daaraan veel behoefte. Laat leerlingen kennismaken met deze wereld, zodat zij een helder beroepsbeeld krijgen."

LD 2011 Festool prijsAfsluiting
Aan het einde van de dag zijn verschillende prijzen uitgereikt. De toepasselijke ballonvaart is gewonnen door twee scholen die hun collega’s het meest hebben geïnspireerd: Nassau College uit Assen en Westerpoort uit Tholen. De reis naar Italie voor het inleveren van de doorstroomenquête is gewonnen door Wim Aalders en P. Melk. Het Platform bedankt iedereen die deze enquete ingevuld heeft; hierdoor houdt het Platform inzicht in de vervolgopleidingen en –stappen van de leerlingen. De schroefboormachine van Festool is gewonnen door de meest actieve sporter van de landelijke dag, Irene Misseler. De m3 hout tenslotte is gewonnen door Robert Baan van Scholengemeenschap de Driemark uit Winterswijk. Hij is uit de zaal gekozen als meest inspirerende presentator van ideeën n.a.v. de landelijke dag. De bewuste docent heeft een baan gevonden door te netwerken met zijn collega’s!