nieuws
Alle berichten
- Website Ontdekhout.nl vernieuwd
- Augustinus werft 47 meisjes voor techniek
- BWI filmfragmenten op site
- Urennorm blijft hekel punt
- Nieuwsbrief 28 verschenen
- CAD-tekenen in cspe metselen 2012
- Vooruitblik op de cspe’s 2012
- Nieuws CvE over BTK16
- Meer jongens dan meisjes op vmbo
- Endemol beste leerbedrijf
- Presentatie Mastermate
- 1040 urennorm blijft toch
- Subsidie voorkomen uitval
- Docentenraadplegingen toekomst techniekonderwijs uitgesteld
- Instroom technisch vmbo baart werkgevers zorgen
- Risicovolle uitstapjes niet gedekt door verzekering
- Rekenmachine - gadget
- Esdal bouwt woning in lokaal
- Trekkingsrecht verlaagt werkdruk
- Westrandweg in aanleg
- Nieuwsbrief 27 verschenen
1040 urennorm blijft toch
30 november 2011
Het kan raar lopen in de Tweede Kamer. Onlangs heeft zij besloten dat de urennorm 1040 uren blijft. Maar in een artikel uit juli 2009 op deze site staat het volgende: "Middelbare scholen moeten minimaal 1000 uur gaan lesgeven. Het voorstel van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs krijgt de steun van de Tweede Kamer." De urennorm die minister van Bijsterveldt eerder wilde verlagen naar 1000 uur blijft dus toch gehandhaaft.
Het voorstel om de zomervakantie met een week in te korten is wel ongewijzigd overgenomen. Op deze vijf vrij in te roosteren dagen krijgen de leerlingen vrij. Docenten kunnen dan vergaderen of de dag gebruiken als studiedag.
Minister van Bijsterveldt van Onderwijs zei na afloop van het debat dat ze blij was met de afloop. Leraren en leerlingen zien beide maatregelen niet zitten. Eerder onderzoek onder ruim 1400 leraren wees uit dat 80% niet wil dat de zomervakantie wordt ingekort om de werkdruk te spreiden. Scholieren vrezen dat de wet niets doet aan het aantal zinloze 'ophokuren' waarin ze wel op school moeten zijn, maar geen fatsoenlijke lessen krijgen. Mogelijk zijn docenten wel blij met de norm van 1040 uur: in 2009 wilde slechts een kwart van de leraren naar 1000 lesuren.