nieuws

SPV dag: samenwerking centraal

16 november 2007

Bewustwording samenwerking overheerst

Op donderdag 11 oktober 2007 werd in het Infra Voorlichtingscentrum in Harderwijk de managementdag van de overkoepelende Stichting Platforms VMBO (SPV) gehouden. Het thema van de Managementdag was: ‘VMBO, ruimte geboden!’.

Samenwerking tussen vmbo en mbo
Achteraf had de dag beter de titel ‘Bewustwording van samenwerking door vmbo en mbo’ kunnen krijgen. Want als de bijeenkomst iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het de groeiende noodzaak om intensiever te gaan samenwerken. Oftewel: vmbo en mbo moeten nog meer de krachten bundelen. Dat bleek – zowel positief als negatief – uit bijna alle onderdelen van de Managementdag. Bewustwording over de doorlopende leerlijn, bewustwording over de toekomstige lerarenopleiding, bewustwording over de gezamenlijke verantwoordelijkheid van vmbo én mbo. Dat was de rode draad door het programma aanbod.

 

Samenwerking techniek Platforms
De presentatie van het Platform vmbo Bouwtechniek was met name gericht op horizontale samenwerking tussen verschillende techniek platforms. In het kader van het project Bouwtechniek over de Muren hebben Wim Verhoog en Cor de Ridder een workshop gegeven. Hierin werd toegelicht hoe de producten van het Platform uitgebreid kunnen worden naar de andere techniek sectoren. Het doel is een grotere instroom in techniek. En daar profiteren alle techniek afdelingen, dus ook Bouwtechniek, van.

Hier kunt u het complete verslag van de Managementdag SPV 2007 downloaden.

De Managementdag werd georganiseerd door de SPV in samenwerking met de Adviesgroep vmbo en het Procesmanagement MBO 2010 (voormalig Procesmanagement Herontwerp MBO). De dag werd door ruim 120 managers uit het vmbo en mbo en andere genodigden bezocht.